Patch Management en Upgrades

Toezicht op patch management en upgrades. Een patch is een klein programma dat een aanpassing maakt aan bestaande software om fouten of bugs in die software te verbeteren. In het algemeen worden patches die een beveiligingslek oplossen security patches genoemd.

Patch management is het proces waarmee verschillende soorten patches op een gecontroleerde en dus risico beperkende wijze uitgerold kunnen worden. Een patch is een (onderdeel van een) programma dat een aanpassing maakt aan bestaande software om fouten of bugs in die software te verbeteren. In het algemeen worden patches die een beveiligingslek oplossen security patches genoemd. Aan de ene kant is het gericht op het inzichtelijk maken van de actuele stand van kwetsbaarheden en toegepaste patches binnen de beheerde infrastructuur. Aan de andere kant heeft het als doel om op een zo efficiënt mogelijk wijze met zo min mogelijk verstoringen een stabiel (veilig) systeem te creëren.

Patch management is een omgeving van management systemen wat zorgt voor het verwerven, testen en installeren van meerdere patches (wijzigingen in de code) op een computersysteem. Het omvat het beslissen welke patches geschikt zijn voor bepaalde systemen, het ervoor zorgen dat patches correct zijn geplaatst, het testen van systemen na installatie van patches en het documenteren van alle bijbehorende procedures, zoals de benodigde specifieke configuraties. Patches zijn soms ineffectief en kunnen leiden tot meer problemen dan dat ze oplossen.