Infrastructuurdiensten

Onder infrastructuur verstaat @inet de snelweg waarover data getransporteerd wordt. Dit houdt niet alleen de fysieke bekabeling in, maar ook de apparatuur die benodigd is voor dit transport, zoals routers, switches etc. Om transport over deze snelweg mogelijk te maken, is er een verbinding nodig. Deze verbinding kan tot stand worden gebracht via twee mogelijkheden.

Vaste verbinding

Wij hebben de ideale vaste verbindingen om meerdere vestigingen van uw bedrijf met elkaar te laten communiceren wanneer het gaat om dataverkeer voor het koppelen van computers of om transport van audio- en videosignalen. Hiervoor maakt @inet gebruik van een koper- of glasvezelverbinding. Behalve voor koppeling van bedrijfsvestigingen zijn deze vaste verbindingen ook uitstekend geschikt voor verbinding van het bedrijf met thuis, waardoor thuiswerken op de computer van de zaak mogelijk wordt. Ook bestaat dan de mogelijkheid de telefoon van de zaak thuis op te nemen, mits uw telefooncentrale de mogelijkheid heeft van een aansluiting op het computernetwerk.

Op het gebied van vaste verbindingen staat @inet aan de top wanneer het gaat om prijs/ prestatieverhouding. Wij kunnen zeer concurrerende prijzen hanteren omdat wij een nieuwe technologie inzetten, waarbij onze vaste verbindingen gerealiseerd worden door gebruik te maken van de bestaande telefoonkabel.

Draadloze verbinding

Wanneer u een verbinding tussen uw vestigingen wilt realiseren en deze vestigingen niet meer dan enkele kilometers van elkaar verwijderd zijn, kan het ook interessant zijn om de koppeling te realiseren met behulp van een draadloze verbinding. Hoewel de investeringskosten aanzienlijk hoger zijn dan een vaste verbinding verdient u dit in relatief korte tijd weer terug, omdat er geen sprake is van maandelijks terugkerende lasten. Een bijkomend voordeel is dat de doorvoer-snelheid hoger is dan van een standaard vaste verbinding.

Uit toonaangevende projecten die wij op dit gebied hebben gerealiseerd, kunt u afleiden dat ook op dit gebied u bij ons aan het juiste adres bent. Draadloze verbindingen worden door @inet tot stand gebracht middels Wifi, point-to-point of UMTS/GSM/LTE.